Monday, April 24, 2017

Throwback trip: Welcome to New York! (part 5)

oh heyy
now is the last day story of our nyc trip
our flight to phoenix should be at 3pm 
we should check out at 12
so before that apa lagi jalan2 la sebab xsempat nk pergi central park
so we use this opportunity to go to central park
and surprisingly, pagi tu snowing
not heavily but enough to make everything look white
it was so pretty!!!!
because everything seems so clean, so pure
we can see parents dok layan anak2 main snow from our hotel room
budak2 kan memg excited
xkira dah sejuk kt luar tu hahaha
kami pon lg la excited
not the first time tgk snow but first time experience snow fall
before this pergi2 memang dah tempat main salji pon kat flagstaff,arizona tu

then after coffee,terus kitorang pergi central park by bus
tinggal dlu beg kt hotel
sbb xjauh pon central park from our hotel
sempat pergi jalan2 and photoshoot kejap
then nampak cafe ala2 hipster
alang2 kami xmakan lg, terus amek brunch
sbb before keluar td minum coffee je
tu pon xsempat habis
buang je
kt kedai tu kami mkn waffle and minum hot chocolate
the best brunch in that cold weather
then kami balik ke hotel smula utk check out
anyway kami separate into 2 groups
another 3 girls punya flight awal pagi
so mereka xsempat la pergi central park dgn kitorang
then balik hotel,check out
lepas tu dok pikir mcm mna nk g JFK airport
sbb snowing and luggage berat
kalau nk naik uber from hotel ke JFK,it will cost us $100
mahal giler sbb jauh la jugak JFK tu
out from the city kan
then kami decide to split the trip into 2
half journey kami naik uber
then half naik subway
at least xyah dah nk kena tukar2 subway
from that station yg uber hantar kitorang tu,terus je direct subway line ke airport
so we save $70 sbb cost uber dr hotel ke station tu rasanya $20 je'then subway xsmpai $5 pon
byk kan save
travel as a student memg kena bijak
bijak plan sbb kami travel within budget kan
kalau x travel lansung mcm rugi la pulak alang2 duduk sini
so kena plan betul2
smpai airport,flight delay
flight diorang lg 3 org yg suppose to depart early in the morning pon delat due to bad weather
sbb snowing kot
so kapal terbang susah nk depart and landing
end up kitorang yg gerak dulu from jfk ke phoenix
diorang have to wait couple more hours after that
tp xpe yg penting semua happy and selamat
kami smpai phoenix around 10pm macam tu
then aku kena catch another flight ke texas next morning at 5am
bayang kan
xtido weh
mata merah hahaha
semua ni angkara nk tiket murah ler
then balik rumah xsempat nk laundry bagai
baggage utk g texas memang aku dah siap2 pack before gerak pergi nyc
so xde masalah la
balik amndi n lepas depan tv je
xberani nk lepak ats katik tkut tetido and miss flight
around 4am dah gerak g airport naik uber
nasib baik la rumah aku ni dekat dgn airport
i mean xde la dekat giler,around 15-20 mins jugak depeds on traffic
tp okay la kan
nti aku update pasal Texas trip...soon insyaAllah :P



 bergegar2 gambo sbb tgh berlari anak nk kejar bas


video






No comments:

Post a Comment