Saturday, April 22, 2017

Throwback trip: Welcome to New York! (part 3)

Its saturday and hrini xkeluar ke mana2 pon
dok rehat kt rumah je sebab i need this!
minggu depan ada final exam dah
and progress to report to professor utk my experiment
urghhh berdebar giler
tp tabah je la nakkk

ok lets continue with NYC story
our third day in nyc was so challenging
that day kami dilanda "almost bencana" alam
xde la seteruk blizzard tp close enough
kami xtgk pon weather forecast before pergi sana
tp kalau tgk pon memg still kena continue bcoz everything was ready and booked
tp at least we will limit outside activity la kan
on that day,nyc dilanda "polar vortex"
what is polar vortex?
ok let me google for u guys hahaha

"A polar vortex is a circulating pattern of strong winds flowing around a low-pressure system, which normally sits over the Arctic during winter. The effect of such a vortex is to keep the cold air circulating within the polar region. Much of the United States is currently in the grip of a polar vortex, a system of dense air producing plummeting temperatures and swathes of freezing weather, bringing some parts of the country to a halt and causing chaos in others." - source: google

nk dijadikan cerita,our tentatif for that day is visit empire state building
it is one of the tallest building in the world
even berada kt ats tanah pon dah sejuk
can u imagine berada on top of the world
like seriously wey
sejuk gilerrr
xleh nk describe
xde salji pon tp angin kuat sangat
smpai yg rambut pnjang tu boleh jadi tercacak
hahahah
nti ada gmbr 
tudung rsa nk tercabut dh time tu
sbb kuat giler angin
kami survive dgn cara stay kt balkoni for less than a minute
then masuk dlm balik
after dah recover skit,kami keluar balik
ya ampun weh
sejuk dia tahap mcm nk bunuh org
serious xtipu

yg empire state building ni pon included dlm pakej yg kitorang beli tu
on that day jugak kitorang naik Big Bus
the same company yg ada dekal bandar2 besar di dunia ni
kt KL ada
kt london ada
bas 2 tingkat kaler merah tuuuu
tp menyesal giler naik
sbb semua org pakat nk duduk bawah sebab kt ats kan xde bumbung
sp sejuk la
kami kena duduk ats tu rsa mcm nk beku dah
then malam tu suppose kitorang naik bas second yg aka bawak kitorang jalan2 tgk street performance dekat times square
tp sebab big bus tu lambat
and kami terlepas naik bus tu
then kitorang dah xtahan nk naik big bus smpai ke midtown
kami pon trun la awal sbb nknaik subway
dah nk mati kesejukan dah masa tu
nk dijadikan cerita,kami terpisah into 2 groups
kitorang memg duduk dekat2 dlm bas tp sbb kitorang duduk ats,so kwn2 kitorang yg 2 org yg duduk paling blkg tu lmbt la skit
kitorang jalan xtgk blkg
jalan laju2 nk trun underground dbb sejuk sgt ni
angin kuat giler
kwn aku dh mcm nk semput dah even dah pakai scarf tutup muka
then bila smpai dkt lif,tgk2 diorang xde
gelabah giler time
then kitorang trun je dlu underground sbb xtahan sejuk
smpai2 bawah terus call diorang tp xangkat
tnggu kejap tp xmuncul2
then subway yg kitorang nk naik dh sampai
kitorang naik je subway tu sebb pikir mcm nti mesti diorang turun big bus yg next stop
then sedapkan hati la pikir diorang dah besar n bla bla bla hahahah
maka kitorang pon naik la subway tu
nk dijadikan cerita lg,kitorang salah naik
tu subway yg reverse balik
then turun balik,naik another subway,pergi balik station yg kami terpisah td,then naik another subway
dalam tu la terjumpa dgn diorang
nasib baik xde drama haha
trip nyc ni best giler sbb semua mcm senang berunding
xde drama lansung
even semua perempuan
so memg kami cool :P
then smpai je hotel terus rsa lapar giler
pergi beli nasi goreng dkt chinese restaurant yg sebelah hotel tu je
nasib baik la hotel tu dekat dgn semua kedai
easy access to everything
memg nk pengsan rsa that night
semua collapse
aku pulak g laundry malam2 buta sbb after balik Az nti xsempat tido pon,terus nk blah g texas visit kakfiza
so kena laundry awal2



video








video


 u can tell how strong the wind is right...




 sejuk giler ni masa ni









video

 coffee stop!!



to be continue....


No comments:

Post a Comment