Wednesday, March 13, 2013

13/3/13

salam
tarikh ini
muncul jua akhirnya
masa berlalu dgn pantas tanpa ku sedari
terasa terlalu pantas
rasa mcm bru je berangan pasal tarikh masa sekolah dlu
tp i almost melepasi tarikh ni
masa ibarat peluru
laju!
xsempat nk kejar



alhamdulillah da genap 24 thun
alhamdulilah masih bernyawa
alhamdulillah masih normal
alhamdulillah kehidupan masih stabil
alhamdulillah masih punya ibu dan adik beradik yg disayangi
alhamdulillah masih punya teman yg setia memberi sokongan dan dorongan
cuma,belum bertemu cinta sejati
belum bertemu cinta yg ku cari selama ini
cinta pertama gy akan ku beri ruang utk bertakhta di hati ini

ya,mungkin ramai yg tidak percaya ak belum pernah merasai cinta itu
bila org rasa manisnya cinta remaja,ak hanya mampu tersenyum
bila org merasa bahagia cinta kampus,ak hanya mampu tersenyum
bila org menangis kecewa,aku juga hanya mampu tersenyum
(^_^)

hati ini ku simpan utk si dia yg berhak saje
utk suami yg bakal menjadi imam dlm solatku,bakal menjadi nakhoda hidupku,bakal menjadi ayah kpd anak2ku~~~
mungkin ramai yg xpercaya sbb ak kan jenis yg bising orgnya,ceria orgnya,gila2 orgnya
masih menunggu cinta slps kawen long????

YES I AM!!!

selagi ak mampu,ak cuba pertahankan benteng yg kubina ini
nk jd kawan ak bole,nk lebih?mohon maaf
kau belum layak utk itu~~~~(ayat mcm rettis sgt pehal long???)
hahhahahahahha

ak harap sume akan berjalan dgn lancar
ak harap ak akan berjaya grad taun depan
Ya Allah,hanya kau yg mampu memperkenankan permohonan hambaMu yg lemah ini
hanya padaMu ku berserah~~~
ak cuba berusaha sehabis baik sehingga titisan terakhir!!!(ayat mcm perajurit muda)haha


ak akan buktikan pd arwah abah yg impian ini,impian dia juga menjadi kenyataan
melihat ak berjaya menggenggam segulung sarjana dan phd
kaklong akak buktikan abah
ak akan cuba buat umi bangga ad kaklong yg kuat dan tekun!!!!
doa umi sbg pendorong kekuatan dan semangat aku

walaupun mcm mna perit sekalipun kehidupan ak
walau mcm mna penat pon ak kena tempuh
walau mcm mna boring pon rutin harian ak
walau mcm mna tension ak dgn kehidupan ak yg boring ni
ak akan cuba jd wanita kental
LONG kan KUAT!
kalo xkental,itu bukan LONG kan~~~






bday girl 13/3/13,

LONG~~

Monday, March 11, 2013

pernah x rasa boringnya hidup???

salam

now seating on a chair at research lab mcm biasa
rutin yg memboringkan

td masa jalan2sorang2 tiba2 dtg 1 perasaan
boringnya hidup
xde benda menarik pon
berdosa ke kalo rasa mcm ni??
tp serius boring
hari2 benda sama je
research....research....research....research....research...(-_-)"
ntah la
bila org ckap seronoknya smbg master,ak xrasa keterujaan itu
yes,awal2 dulu rasa teruja tp skrg rasa mcm boring
boring dgn daily life routine
xtahu nape rasa mcm ni
berdosakah aku??!!!!!!!!!!
arghhhhhhhhh!!!!!!!!!

xbersyukurkah aku????
Ya Allah,ampunkanlah ak kalau ianya berdosa mempunyai rasa mcm ni
ampunilah ak Ya Allah

ak xtahu nk ckap mcm mna
ak tanya labmate,pernah x rsa mcm ni,dia kata pernah tp itu dulu la not now

mesti org igt ak xhappy dgn keje ak
no!thats not true
im happy
ak enjoy buat research ni
ak ad sv yg baik n sgt membantu
xpernah jumpalecturer mcm sv ak ni
tp me,myself ni yg ad something wrong

ak suka bila buat research n the results yg ak dapat as expected
ak suka explore new things dlm bidang ni



cuma skrg wujud perasaan ni
i dont know why
maybe sbb rutin harian ak kot
pagi, g lab,ptg,balik umah,malam,dok umah
esok repeat rutin yg sama sampai la hari khamis
weekend,memerap kt umah
Ya Allah~~~~~boringnyaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Saturday, March 9, 2013

i miss my classmate~~

after a while
i still can remember every single moment with them
4years we've been together
laugh tears we share together
and now,all of us wall the journey of our life alone
work,further study,married,housewife
all have our own path

all memory left still in my heart
even i am still here
at the same place
same faculty
same university
same campus
but,everythings changed
i have to go through a new journey
a new lifestyle
im not a degree student anymore
im a master student
we walk on our own
we settle the problem on our own
no classmate anymore that always can lend their help
seriously,even im not so attached with all of my classmates,being here always keep me reminding them
seriously~~~T_T