Saturday, October 8, 2016

My summer trip to malaysia (part 3)

after balik from KL
aku spend masa dekat Kelantan je
then 1 day trip ke ganu
saje untuk menggamit memori lama
tempat jatuh lg terngadah inikan pula tempat bermain kan hahaha

rindu sgt ganu
6 years spent in kula Terengganu
byk sgt memori terukir kt situ
suka duka dlm menjadi dewasa
chewahh

the first plan igtkan nk pergi jumpa lecturer unisza tp kekangan masa
so xsempat la
lagipon time tu cuti raya
so everyone busy kan
next time kena balik time diorang kerja
baru senang

before pergi kuala Terengganu,singgah besut dlu
beraya kt rumah iqa,my bff
dia siap buat tat telur special for me
sbb aku memg suka tat telur resipi mak dia
dlu masa bljr sama2,aku la regular customer tat telur mak iqa
serius fanatic sgt
smpai skrg aku xpernah lg jumpa tat telur sesedap mak iqa punya resipi
memang serius terbaik

hopefully balik next time dpt merasa lagi sekali :P
then aku continue my journey to KT
pergi singgah unisza mek gmbr depan gate
then pergi makan celup tepung dekat tempat favourite aku
menggamit memori sgt
bestnya kalau igt zaman duduk ganu dlu
dah la makanan best
dekat dgn Kelantan
tiap2 minggu nk balik pon boleh
balik hari pong boleh (aku selalu buat)
tp skrg dh jauh beribu ribu batu
apakan daya....

so itu je lah kisah perkelanaan aku kt mlaysia selama 3 minggu
xsempat jumpa semua org pon,or even makan semua bnda
masa terlalu cepat berlalu
then bila tiba masa nk berangkat ke KL from airport KB tu
rasa syahdu sgt
umi xhantar smpai KL sbb adik aku kerja
so dia tkut nk naik flight sorang2
dia anta smpai airport KB je la

sampai kt KLIA,iqa dh tngu kt situ
diorang memang dah janji nk teman aku before aku board next flight ke Japan
sempat la quick catch up dgn CCGSP (kun,una,yong,iqa) missing dexna sbb dia dok jauh kt perlis
plus dia keje rasanya
org lain ni semua duduk area2 dekat la jugak dgn KLIA
sbb tu boleh dtg
maka berakhirlah trip aku ke Malaysia
semoga berjumpa lagi......







 last meal in Kelantan





bye....

Sunday, October 2, 2016

My summer trip in malaysia (part 2)

ok mari nk cerita apa yg aku buat
makan,makan,makan...
actually tu je yg aku buat haha
lagipon masa tu kan raya, so logic la wei makan xberenti

after dah puas jalan2 kt Kelantan
aku continue trip ke KL and Melaka
roadtrip okay
xmain la naik flight
sbb dah terbiasa kt USA selalu drive more than 5 hours kan
so balik Malaysia pon xde rsa nk naik flight la
seronok sbb boleh stop2 on the way tu

aku spent 5 days kt KL
2 days dgn kwn2 aku
kitorang book hotel and spent time together
seronok sgt time tu

then aku stay dekat Nilai 2 hari
sempat turun ke Melaka
semata2 nk g makan and jumpa Kuntum
drive la ke Melaka from nilai tu
xde la jauh pon
2 jam je

then after that pergi Rawang and balik Kelantan smula

video









IKEA!!!
















Saturday, October 1, 2016

My summer trip to malaysia (part1)

after dah seharian stranded dekat qatar
aku diselamatkan haha
beli tiket emirates balik ke malaysia
smpai kelantan raya ke-3
masa tu rumah tgh open house
punya la penat weh
smpai2 tgk ramai sedara mara semua ada
even penat, terus mencekik haha
ye la dah kebulur mknan malaysia
terutama skali laksa yg umi masak
terbaik weh

then after that kwn2 aku pulak dtg
memg meriah sgt
even penat kan tp kuatkan diri jugak
then malam tu ada buat bbq
bakar satay bagai
lepak2 dekat laman
tp aku dh mcm lalok dah masa tu
xleh nk join sgt
masuk blik terus pengsan,esok tgh hari bru bgn dgn penuh energy haha

aku balik 3 minggu je
so the first week tu aku stay kt Kelantan
pergi serbu semua open house yg available
pergi ziarah sedara mara (makan lagi)
aku xtaw la kalau org lain tp aku sepsis yg kalau time raya,benda paling aku suka bila pergi beraya adalah biskut raya
aku akan bukak semua baling n cuba semua
mcm kanak2 kan tp sukaaaa..best la kuih raya

then aku mula la susun jadual aku sepanjang kt malaysia
dlm list msa tu nk pergi ganu,kl,melaka,penang
tp xsempat pon g penang
tp yg lain semua sempat

tunggu next post utk each tmpt yg aku visit...