Sunday, April 23, 2017

Throwback trip: Welcome to New York! (part 4)

now lets continue to 4th day in NYC!!!!
misi hari ke4 adalah berjalan2 di SOHO,NYU(new york university) and makan di restoran makanan malaysia (RASA), rockefeller center,times square

so pg tu kitorang naik subway pergi SOHO dulu
jalan2 je usha
then jalan ke washington square park which is dekat je dgn NYU
sempat la shooting kejap kt situ
then kitorang pergi makan brunch dekat RASA
byk giler weh kitorang makn
sedap sgt and berbaloi 
then after that kitorang solat di surau NYU
meriah sebab hari jumaat
kami smpai masa imam tgh bagi khutbah

after that teruskan perjalanan pergi rockefeller center
yg ada pokok krismas terbesar tu
tour ni pon included dlm pakej 
ada sorang staff yg bawak kitorang pusing2 n cerita sejarah2 di sebalik terbinanya bangunan megah d tgh2 kota tu
rockefeller center ni ada sejarah dia
panjang la nk cerita
let me google for u guys: google

dekat situ jugak ada bakery yg tershoro dlm cerita gossip girl, magnolia bakery
harga dia xde la mahal sgt
satu slice ada lam dlm $9 and ke atas which is affordable la jugak
tp sbb line pnjg giler,kitorang xbli pon
terus gerak pergi times square

sampai2 times square je tgk ramainya org kt red staircase tu
tp sbb dah memg tu landmark times square kan,so redahkan aje
alang2 smpai,kena la amek gmbr kt situ
xlama lepak situ sbb memg dah penat n sejuk giler
dah la aku pkai knee boots that day nk tercabut weh kaki 

then before naik subway balik ke hotel,kami beli dinner dekat halal cart je
sbb dh spend byk masa lunch dekat RASA hahaha

nah enjoy pics...













video








video

 pit stop for coffee!!










video

to be continue....

No comments:

Post a Comment