Wednesday, November 28, 2012

Tuesday, November 27, 2012

I’m a research student, I have no life!!!!

-->
Yes, currently, I am research student. My dissertation is about Image Processing. But, that is not the one who makes me have no life… The thing is, I feel so lonely n miss my fellow friends damn much..
Every day I woke up early in the morning (early for me is 8am!)…haha,ok,continue….ready myself n start my car n drive alone to campus..we, as a research students were given one room that shared with 6 of us..i enjoy being there with them..we can share anything either about our research or life..But, I feel, I don’t have a really joy like previously I have when I use to study here during my first degree studies...
Stay there until 5pm…went home…stay at home all night…continue with my research or watching movie for release….and sleep-----zzzzzzzzzzzz
I repeat the routine everyday..Almost 2weeks already n I have masalah jiwa ok!!! I don’t know what happen to me but seriously,I kena tukar la my routine…I kena find ways to entertain myself…haha…rasa mcm nk dok hostel je…kalo dok hostel,boring2 bleh g lepak cafĂ©…makan sambil tgk org…haih….boring betol…maybe sbb xbiasa lg kot….i will get use to this routine one day…just give me a month!!


no life!!!!!!!!!!


Tuesday, November 20, 2012

Perubahan fasa dlm hidupku

Salam

Almost stgh thun xupdate blog ni...(bukan org nk bca pown kan~~~)...ahaks...utk dri sndri je pon..act perubahan bsr telah berlaku dlm hidup long...

tanggal 5hb oktober 2012,org yg paling long syg n sanjung dlm hidup long telah pergi tinggalkan long buat selamanya..iaitu abah long...sakit cancer hati...long ad di sisi dia slma dia skit...Ya Allah, Tuhan je la thu btpa sedih dan pilu saat tgk abah tanggung kesakitan tu...walaupun kami semua syg dia,tp kami xmampu nk kurangkan rsa skit dia...hanya mampu doa....sesungguhnya Allah maha Berkuasa...bila Dia mengkedendaki sesuatu berlaku,maka terjadilah perkara itu....

setiap memori besama abah akan long sematkan dlm lipatan kenangan....setiap permintaan long,abah xpernah kecewakan....abah sentiasa mahu yg terbaik utk anak2 dia...long thu....n abah sempat pesan kt long "kaklong....jga adik2 yer"....long terima amanat abah dgn hati terbuka....walau abah xpesan pon,long tetap akan jg adik2...

sesungguhnya long rindu abah sgt2....alhamdulillah kami sempat menunaikan umarah sama2 bulan jun tempoh hri...semoga roh abah ditempatkan di Illiyyin bersama org2 beriman,semoga kubur abah luas ibarat taman2 syurga,semoga abah terpilih antara salah seorang penghuni syurgaMu Ya Allah~~~

long gemuk msa ni....fine...haha..ni gmbr kt airport sblm abah bertolak g umrah end of march2011(abah g sorg je time ni)

Satu lg perubahan bsr dlm hidup long, slps 40 hri abah tinggalkan kami,long pon terpaksa tinggalkan rumah utk mengejar cita2 dan meneruskan amanat abah utk smbg blja utk Sarjana pulak...ya,mungkin ad yg ckp long penting dri,tinggalkan umi kt rumah utk kjar cita2...tp,by hook or by crook,long still akan pergi jugak one day nti..long ad bg choice kt umi,long nk g taun dpn tp umi mrah,umi nk long g jugak...dia bole stay ngan adik laki long + skrg ad sepupu yg kecik tinggal ngan dia smntra cuti sekolah....so,xdela sunyi sgt...so,long ikot apa yg umi ckp....

kembali ke unisza memg suatu yg long suka sgt sblm ni..tanpa menjangkakn long akan alami perubahan fasa yg sgt ketara....long d unisza sblm ni slma 4 thun..degree d cni brsma kwn2...skrg,long boleh dikatakan xde geng mcm dlu...kalau dlu,ad je teman ke mna long pegi...skrg,kete pon long naik sorg je...xde da kua mkn mlm2 mcm dlu...xde d g pntai ptg2...xde da lepk cafe tngu burger pozi..xde da tgk bola klate vs ganu kt cafe unisza..xde da joging sama2 pusing unisza...sume da brubah...long hanya mampu membayangkannya skrg....long rindu dorg sgt2....kegilaan dorg buat long selesa...ke'laser'an mulut masing2 buat kitorg bebas berkata2...haha....bagai terbyg2 je celoteh setiap sorg kwn rapat long...bgai terngiang2 suara dorg msa jd penumpang setia kete long dlu...tp biasa la..semua org kna hadapi perubahan fasa dlm hidup...long dlm proses utk menjadi lebih dewasa n mengenal erti kehidupan sbnr....

moga long tabah utk hadapi sume ni...In Shaa Allah....long kuat!!!!!Allah kan ada....