Monday, August 24, 2015

Shopping barang masak di Mekong Plaza

Hi!!
Kat sini kalau nk cari halal restaurant memg susah la
Ada tp 'rare'
Yg aku jumpa so far pon 2 buah je
1 jual mknan arab like nasi,kebab,shawarma etc
And the other one jual sosej
So this two only the halal restaurant with halal certificate yg i jumpa nearby campus

If nk mkn ni hri2 memg bosan la kan?
So malaysia student memg xde choice other than MASAK!
Hmmmm bab paling leceh kalu nk masak2 ni tp what to dooo
Kena buat jugak
Certain things memg aku da bawak siap2 dari malaysia such as rempah2,maggi,keropok,kerepek etc
Tp benda asas utk masak memg xbawak la sbb tkut xlepas
Mcm beras bawang halia kunyit sayur n everything
So after dah settle down dekat apartment tu n thu serba sedikit psal punlic transport kt sini, aku pon ajak adik yg merupakan malaysian student gak(dia da setaun kt sini)

Main obj nk g Mekong Plaza adalah nk beli brg asas utk masak
Sbb segala periuk belangan dah beli dah kt Walmart
Dari kmpus kitorg naik light rail pergi ke tmpt tu
And kena jalan sket bru sampai
Memg terkejut giler tgk brg2 yg ada jual kt situ
Everything was there!!!
Kau ckap la kau nk apa
Ketupat lemang instant bagai semua ada
So aku rsa sgt happy!!!!
Maka bermulalah sesi menjelajah from aisle to aisle
Grab semua benda yg aku dah catat dlm list

Yg paling teruja bila tgk ada ikan tongkol!!!
Means nti boleh buat ikan singgang or gulai nasi berlauk la niiiiii
Ya Rabbi memg happy la sgt
Kitorang spent time nk dekat 2 jam gak kt situ

Then after dah settle shopping kitorang panggil uber sbb xlarat nk jalan g stesen light rail hahah
Ye la dgn beras bagai xkan nk naik light rail kotttt

Here's the pics



















No comments:

Post a Comment