Tuesday, August 11, 2015

Persiapan ke US bahagian 16: Booking flight tiket

Salam
Alhamdulillah everything went smoothly so far
Syukur ke hadrat Ilahi
Byk yg aku xsangka telah terjadi

So after dah settle semua agreement dengan KPT dan UMP
Masa utk booking tiket
Basically utk felo,tiket penerbangan akan ditanggung utk pergi dan balik(bila habis belajar nti)
So prosedur utk tempahan bg felo UMP adalah simple
Just isi borang yg diberikan oleh pihak cuti belajar dan lampirkan salinan passport serta visa
Boleh cuba jugak utk request airline mana yg kita nak

Selang beberapa hari dapatlah itenary flight korang
Alhamdulillah flight dah confirm
Aku akan fly pd 15/8 menggunakan MAS dr KL ke london
Transit london 8jam
Dan meneruskan perjalanan ke Phoenix,Arizona menggunakan British Airways
Memg aku request pon sbb xnak transit byk kali
1 tansit ckup lah
Penat kalau transit banyak2 ni
Perjalanan dah la jauh kan

So doakan perjalanan aku selamat dan dipermudahkan yer kawan2

2 comments:

  1. Assalamualaikum Wani:)

    May Allah ease your journey. All the best!

    Thank you for sharing your experience. It is indeed interesting and inspiring.

    Take care!

    Regards

    Hidayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tq.. All the best to u too

      Delete