Sunday, June 1, 2014

cuti sekolahhhhh

salam alaik~~~

cuti sekolah bermulaaaa

maka jemputan dtg xputus2

jemputan apa lg yer?? heheh

jemputan kahwin lerrr, most of it from kawan2 la..sedara mara ada la jugak tp kwn lg ramai kot

maka sememangnya kenduri adlh feveret sy

suka tgk pengantin cantik2 blake dgn gaya masing2, suka tgk pelamin, suka makanan (haha) , suka dpt jumpa kwn2 lama n sedara mara





basically bila dpt wedding invitation, benda pertama yg akan saya pikir adlh > nak pakai apa ehhhh?????

stat la geledah almari baju n tudg haha

over kannn...mcm la kau yg nk kawen

but thats me! haha

tu belom lg sy punya wedding...mesti penat nk pikir sume kan hmmmmm

agak kencang undangan wedding thun ni sbb kitorg dah 25 thun

yes!!! dh 25 tahun!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hahahaha (-____-)

ada yg cakap "muda lg,rilex la"

ada yg cakap "xkawen lg??boleh dh tu slow2"

fed-up jugak la sebenarnya tp cuba cekalkan hati

dr umur 23 org asyik tanya bila nk kawen

sy jwb senang "taun depan!"

hahahahaha confident itu penting :P

pesanan dr rakan senasib(jeritan batin kami) ::kalau saya tahu jawapan utk pertanyaan bila nk kawen.sy pasti menjawab.tiap kali kamu bertanya "ko ni bila lg nk kawen?" , hati ini menangis kerana diuji dgn ujian jodoh..tp jauh di sudut hati insan yg lemah ini, Allah thu bila yg terbaik..kami juga ingin mengecapi bahagia ttp jodoh belum dekat..Allah masih memegang erat rahsiaNya...doa2kanlah~~~ 

basically kan,benda ni bukan dlm linkungan kuasa kita taw

apa yg dh tertulis itulah yg akan terjadi

tp bg sy 25 thun memg la the right time to get married (if u are ready!)

if not, baik xpayah

ko igt senang ke kawen2 ni??

susahhhhhhh..... 

aik cik shazwani?awk dh kawen ke?sesuka cakap susah?

hahahahahahahahahaha

its my personal point of view

memg la susah,tp susah yg boleh di'handle' lg



apa yg penting dlm rumahtangga ni adlh kesabaran 

itu yg sy nmpk dr cerita2 org berpengalaman 

KESABARAN itu sgtlah penting

sbb awak akan duduk sebumbung dgn org yg awk bru nk attach to each other

sbb awk bru pikul 1 tanggungjawab

so, nk adapt tu mungkin ambik masa sikit

tp its not that hard la kot

insyaAllah dgn kesabaran n hidup berteraskan ajaran Islam,berpegang kepada ajaran Rasulullah S.A.W

insyaAllah kita boleh handle 

yg penting, bila dh ada calon yg dirasakan sesuai, rasa dh bersedia fizikal n metal,do not delay nikah!

go for it!

mcm pesanan dr Mufti Ismail Menk ni 

pasangan tu kena faham komitmen masing2





eh jap, post ni sbnrnya nk luah perasaan tup2 bertukar jd marriage advice le pulokkk

haha jalan aje laaaa

sbb lately kwn2 suka share video about marriage ni

so saya suka tgk n ambik imlu tu utk dipraktiskan bila dh kawen nti

antaranya ni








long is feeling happy for all newlywed :),

LONG