Wednesday, September 18, 2013

Tenaga pendidik...Alhamdulillah

Salam

ni kira post tergendala ni
actually dr last week nk post tp asyik lupa je
lepas dah confirm dgn pusat pengajian siswazah(PPS) mengenai jwtn kami selaku GRA unisza,kami dipanggil ke satu mesyuarat utk pembahagian workload
alhamdulillah kami hanya perlu mengajar selama 4jam seminggu
sy dpt subjek pengantar teknologi maklumat
pelajar sy terdiri dr student degree law sem1 &  3

(quality gmbr sgt low,biasa la iPad memg mcm ni gmbr dia..harga je mahal -_- )


ni surat dri ketua school kami...hehe...dlu dia pensyarah sy :P
terkejut jugak msa dpt surat ni 
sbb rsa mcm belum bersedia je nk jd pendidik
budak degree pulak tu
tp insyaAllah,berbekalkan secebis ilmu yg ada ni
sy akan kongsikan bersama pelajar sy nti
semoga kami sama2 peroleh manfaat sepanjang pengajian semester ini
*cewahhhh...ayat ala2 speech depan student*
hahahaha

kepad CIK nur shazwani ok...CIK! igt tu..hahah
tp actually xkesah pon
student nk panggil puan pon xpe
moga cepat2 sket bergelar puan kan
doa ramai2
>_<

tu diaaaaa jadual utk sem ni
i will teach them only  4 hours of laboratory
xde benda sgt pon
ajar word,excel,powerpoint,merge mail,google product,etc
actually benda2 basic je
tp jgn terkejut taw,stdnt science comp pon ada je yg xmahir guna semua ni
ce tanya soklan2 ni kt dorang,kompen akan ad yg jawab xtahu
soalan 1: thu x mcm mna nk create automatic table of content?
soalan 2:thu x mcm mna nk create automatic table of figures?
soalan 3:what about the references??APA style??
soalan 4:how to create foot note?
soalan 5:how to insert formula in excel?
soalan 5: how to comment on word n powerpoint?

and all those related stuffs..hahaha
sbb student compt science da advance sgt
smpai word,excel,n powerpoint ni kitorang pndg sebelah mata
poyo jerrrrrrrrr sume ni
act,kami xdiajar pon sume benda ni
kami explore sdri
sbb tu bila org kata "korang mesti hebat kan guna word,excel,powerpoint"
kitorang akan senyum~~~~:P
opkos xngaku kekurangan
biasa la budak2 bijak kan
haha

Last but not least,
i am so excited to start my first class on this sunday
how my student will react when i'm teaching
hopefuly mereka anak2 yg bagus dan sopan
bukan mcm sy dlu
ameen~~~


future lecturer,

LONG

No comments:

Post a Comment